Accommodatie

Sinds de oprichting in 1997 heeft de vereniging een aantal omzwervingen gemaakt. De eerste jaren werd gebruik gemaakt van een graveltrainingsveld van voetbalvereniging Alkmania. In 1998 kregen we de mogelijkheid in de winter overdekt te spelen in een glazen tuinderskas, die niet meer als zodanig werd gebruikt.

 

Het Boulodrome

De buitenactiviteiten verhuisden in 2001 naar een terrein bij het clubgebouw van Tafeltennisvereniging De Treffers en in 2003 konden we hier, met veel (financiële) inbreng en zelfwerkzaamheid van de leden, een eigen hal bouwen. In 2009 vond een grondige verbouwing plaats waarbij een toegangshal met sanitaire voorzieningen werd gerealiseerd.


De kantine en de bar met keuken werden ingrijpend gerenoveerd en het meubilair werd vernieuwd. Het is nu een gezellige plek om tijdens de pauzes en na afloop van het spelen gezamenlijk wat na te kaarten en iets te drinken.

 

J.B.V. De Boel De Boule heeft nu een prachtige accommodatie, waar het zowel tijdens als na het spelen goed toeven is. Petanque is van oudsher een buitensport en als het weer het maar even toelaat zijn we dus op het buitenterrein actief.

Maar bij slecht weer en in de winter kiezen we voor het comfort van onze goed geoutilleerde, verwarmde hal. 


Buiten zijn speelvelden met ruimte voor zestien banen, met verschillende ondergrond: fijn grind, grof grind en schelpen. Een grote es en een plataan zorgen voor een sfeervolle aankleding van het terrein. Op een beschutte plek is een terras aangelegd.

 

De hal heeft twaalf banen met grind.