Competities en toernooien

 

Petanque leent zich uitstekend voor recreatieve beoefening. De Boel De Boule biedt daarvoor ruime mogelijkheden tijdens de dagen waarop ‘vrij spelen’ op het programma staat. Kijk voor details op de pagina speeltijden.

Maar petanque kan ook worden bedreven als een serieuze wedstrijdsport. Op verenigings- en nationaal niveau worden tal van competities en toernooien georganiseerd in de diverse spelsoorten.

De Boel de Boule organiseert ieder jaar de volgende onderlinge wedstrijden:

  • De Euromuntclubcompetitie is een individuele competitie die wordt gespeeld op twaalf zaterdagen in de periode april t/m oktober. Inzet is een wisselbeker.
  • De donderdagavondclubcompetitie is eveneens een individuele competitie die op iedere derde donderdagavond van de maand wordt gespeeld. Inzet is een wisselbeker.
  • De toernooien om het clubkampioenschap in de spelsoorten tête-à-tête, doublette en triplette.
  • Tal van ‘eendagstoernooien’, te beginnen met een Nieuwjaarstoernooi op een van de eerste dagen van het jaar en eindigend met het Ludiek Kersttoernooi.

Om toch nog wat ‘toppers’ uit de tussenliggende periode te noemen: het Wijde Aa-toernooi, het Quatorze Juillet toernooi, het Kermistoernooi en het Suikerbeestentoernooi trekken altijd veel deelnemers.

Toernooien onder auspiciën van de Nederlandse Jeu de BoulesBond

Leden met een licentie kunnen daarnaast deelnemen aan de vele toernooien die andere verenigingen onder auspiciën van de Nederlandse Jeu de Boules Bond organiseren. Alleen al in de afdeling waarvan wij deel uitmaken, zijn dit er zo’n 75 per jaar.

 

De Boel De Boule organiseert ook een dergelijk toernooi:

  • Het Bloementoernooi op de zaterdag vóór Moederdag.

afdelingscompetities

Leden van De Boel De Boule nemen uiteraard ook deel aan de afdelingscompetities. Hier gaan zij de strijd aan met leden van andere verenigingen uit de afdeling. Dit zijn:

  • De Wintercompetitie Doubletten.
  • De Wintercompetitie Tripletten.
  • De Nationale Petanque Competitie (NPC)
  • De Zomer-Verenigings-Competitie (van april t/m juni).
  • De ZaterdagMiddag-competitie (ZaMi)

Dan is er nog de mogelijkheid aan de zonale wedstrijden van de Nationale Competitie deel te nemen en word je héél goed, dan kun je je mengen in de strijd  voor de kampioenschappen op landelijk niveau.

 

Zoals elders gezegd: De Boel De Boule is een actieve vereniging. Je kunt je als lid zo druk maken als je wilt.

De mogelijkheden om je op het sportieve vlak te meten met anderen zijn in ieder geval onbeperkt.