Cock Zandvliet wint eerste kampioenschap precisieschieten!

Zaterdag 2 april is bij De Boel De Boule voor de eerste keer het kampioenschap Precisieschieten gehouden. Zoals de naam al doet vermoeden gaat dit puur om het tireren. Een aantal maanden geleden kregen Cock en ik toestemming om dit te gaan organiseren. Gelukkig is Cock erg handig en kon hij de mallen maken die nodig zijn voor dit spel en zodoende was alles gereed om er een mooie dag van te maken.

 

Hoe gaat Precisieschieten nou in zijn werk?

Met vijf verschillende onderdelen (zie hieronder) en 4 verschillende afstanden kunnen punten verzameld worden. Zo begint men met alleen één boule (nr 1, zie afbeelding hieronder) op 6, 7, 8 en 9 meter, vervolgens naar onderdeel 2 met dezelfde vier afstanden en zo door totdat alle vijf de onderdelen geweest zijn. Schiet je een boule eruit zonder een hindernis te raken, bij onderdeel 2 de but, bij 3 en 4 de boules ernaast of de boule ervoor, en blijft jouw boule liggen binnen de cirkel heb je 5 punten, verlaten beide boules de cirkel heb je 3 punten en blijft de doelwitboule binnen de cirkel de die van jouw verlaat de cirkel heb je 1 punt. Ook als je de juiste boule schiet maar je raakt daarna een hindernis heb je helaas maar 1 punt.

 

De eerste keer

Omdat dit de eerste keer was dat wij zoiets organiseerden was het even kijken hoeveel deelnemers wij zouden krijgen en vooral hoe het zou gaan lopen. Na vrijdagmiddag de banen uitgezet te hebben waren wij klaar voor het toernooi op zaterdag. Op zaterdag begonnen we eerst met de uitleg van de puntentelling, hoe het toernooi zou gaan verlopen en wie wanneer moest waarnemen, want het schieten gaat soms zo snel dat er goed opgelet moet worden hoeveel punten er nou verdiend worden. Gelukkig verliep dit allemaal heel goed en had iedereen het snel door.

 

De uitslag

Nadat iedereen 3 keer zijn serie heeft kunnen doen kwam daar de einduitslag. Cock Zandvliet zou de eerste kampioen van dit toernooi worden met een heel mooie score van 36, wat echt heel knap is!

Op een mooie tweede plek stond Dirk Mulder met 22 en op plek drie, met 20 punten, kwam René Vork. De overige spelers kwamen niet aan deze scores en zaten vlak bij elkaar hieronder.

Al met al hadden we toch een heel geslaagde dag en was eenieder erg enthousiast om dit toernooi zeker terug te laten komen, vandaar dus: Blijf trainen en tot volgende keer!

 

 

Ruud Vork

 

Hieronder ziet u de 5 situaties