DBDB 1 pakt koppositie in derde divisie

DBDB 1 – Atlantic Boules 1

 

Na het gelijkspel van twee weken geleden tegen Sporting Badhoevedorp in de eerste wedstrijd moesten we afgelopen zaterdag aantreden tegen Atlantic Boules uit Koog aan de Zaan. De ploeg uit Noord Holland is goed aan de competitie begonnen met een 5-3 overwinning tegen Les mille Iles 2 dus stond net iets hoger op de ranglijst.

 

In de eerste ronde waren twee partijen al na een half uur klaar, Cock en Ger speelden tegen een erg sterk spelend team en verloren met 5-13, Elly en ik schoten goed uit de startblokken en wonnen met 13-1 onze eerste partij. De laatste partij van deze ronde duurde beduidend langer, na een 0-5 achterstand rechtten Cees en Niek de rug en bleven strijden: na 1 uur en 40 minuten stond er  een mooie 13-10 op het bord en hierdoor gingen we met een goede 2-1 voorsprong de eerste break in.

 

De tweede ronde, twee tripletten bestaande uit Niek, Cees en Ger en Cock, Elly en mijzelf, waren ook partijen van bijna anderhalf uur waar gestreden werd voor elk punt, maar gelukkig werden ook hier 2 punten binnengehaald door met 13-9 en 13-11 te winnen waardoor de stand op dat moment 4-1 was en er nog maar 1 wedstrijd gewonnen moest worden voor de eerste overwinning van het seizoen.

 

Met de wetenschap dat we de week ervoor ook met 4-1 voorstonden maar helaas gelijkspeelden wisten we dat we niet mochten verslappen en met volle focus aan de wedstrijden moesten beginnen. Doordat het gevoel goed zat na de eerste en tweede ronde werd er besloten in dezelfde samenstelling te spelen als in de eerste ronde. Nadat wij op een 5-2 voorsprong kwamen keek ik met een schuin oog naar de score van de andere wedstrijden waar ik zag dat de andere teams ook voorstonden, maar nog steeds in het achterhoofd: niet verslappen, blijven spelen. Gelukkig werd het goede spel en de focus beloond: onze wedstrijd werd gewonnen met 13-3 waardoor de overwinning binnen was. Nu kijken bij de andere twee wedstrijden. Cock en Ger speelden tegen dezelfde tegenstanders als in de eerste wedstrijd en deze keer werd er wel gewonnen: 13-7 (6-1 nu). De laatste wedstrijd was niet veel langer bezig, ook hier een mooie overwinning van Cees en Niek: 13-2!

 

Op dit moment staan we bovenaan, al kan PUK 2 ons nog inhalen, dan dient er wel met 7-0 gewonnen te worden van Les Boules Fleuries 1, we gaan het zien en ik houd jullie op de hoogte met verslagen van onze volgende wedstrijden.

 

Tot over twee weken!

 

Ruud