De Spaanse Ruiter 1 - DBDB 1

Zaterdag 20 november mocht het eerste team aantreden voor de laatste uitwedstrijd voor de winterstop, deze keer was het niet zo ver rijden als de vorige uitwedstrijd, om kwart voor elf stapten we in de auto op weg naar Nieuw Vennep waar het eerste van De Spaanse Ruiter op ons wachtte.

 

Rond elf uur waren we allemaal aanwezig en na een kort bakkie werd het veld verkend. Bert, de captain van de thuisploeg gaf aan dat we helemaal achteraan in het laatste vak zouden spelen, het grove grind waar ook nog extra grind opgegooid was de week ervoor. Het was dus goed kijken hoe deze baan zou lopen, gelukkig hadden we daar de tijd nog voor.

 

De eerste ronde hielden we vast aan de opstelling die we al vaker dit seizoen hebben gebruikt: René en Cock, Niek en Cees en Elly en Ruud. Na zo een 20 minuten was het eerste wedstrijdpunt binnen, Elly en Ruud wonnen in korte tijd met 13-0 van het mixteam van de Spaanse Ruiter. De andere twee partijen duurden beduidend langer waardoor wij (Elly en ik) al zeiden dat we, natuurlijk met een knipoog, de volgende keer maar langer moesten spelen, hier werden we ook maar koud van. Na twee spannende partijen gekeken te hebben stond de voor ons gunstige tussenstand van 1-2 op het formulier, Niek en Cees konden het niet bolwerken tegen het net wat sterkere doublet van De Spaanse Ruiter, maar gelukkig sloten René en Cock de wedstrijd af met 13-11 in het voordeel van het team wat vandaag voor het eerst in hun nieuwe outfit speelde.

 

De Tripletten waren iets minder spannend dan de twee lange partijen uit ronde één. René, Elly en Ruud wonnen hun wedstrijd afgetekend met 13-2, Niek, Cock en Cees speelden niet hun beste partij van het seizoen en sloten de partij af na maar één puntje gehaald te hebben.

 

Dit betekende wel dat er nog minstens twee wedstrijden gewonnen diende te worden om tegen de nummer 8 van de competitie 2 punten binnen te halen. Er werd besloten om toch weer in dezelfde opstelling te spelen als in de eerste ronde, kijken hoe dat uitpakt.

 

Aangezien DSR hetzelfde idee had wat betreft de opstelling (alleen Juup speelde voor Rietje), werden het dezelfde wedstrijden qua opstelling, hopelijk ook met dezelfde uitkomst…

 

Elly en Ruud hadden nu iets meer tijd nodig, maar deze partij ging in een prima uitslag van 13-6 gewonnen, tussenstand op dat moment: 2-4 in ons voordeel. Weer duurde de andere partijen een stuk langer, bij beide partijen ging het lang gelijk op maar weer konden Cees en Niek het belangrijke punt niet binnenhalen. De druk lag nu volledig bij René en Cock die op dat moment 8-8 stonden. Na een ietwat mindere mène van de mannen van DBDB werden in ineens 4 punten behaald door de tegenstander. Er mocht dus niets meer fout gaan in deze partij anders kon er weer een gelijkspel bijgeschreven worden en dat is in deze poule waar alles ongelooflijk dicht bij elkaar zit geen goed resultaat. Na een paar spannende mènes (vanaf de kant helemaal, dan heb je zo weinig invloed op het aanmoedigen na) konden wij gelukkig juichen toen ons dertiende punt binnen was. Na dit bloedstollende einde van de verder gezellige wedstrijd was er nog even tijd om te proosten op de overwinning en konden we weer met een goed gevoel huiswaarts keren.

 

 

De laatste wedstrijd voor de winterstop zal plaatsvinden op 11 december tegen Les Boules FLeuries uit Lisse, kijken waar we na die wedstrijd staan in de poule!

 

Rank Vereniging Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Saldo Punten Saldo
1 Atlantic Boules 1 6 4 1 1 9 8 51
2 PUK 2 6 3 2 1 8 12 114
3 De Boel de Boule 1 6 2 2 2 6 0 8
4 Jeu de Boules Hillegom 1 6 1 4 1 6 0 -39
5 Sporting Badhoevedorp 1 6 2 2 2 6 -4 -35
6 Les Mille Iles 2 6 2 2 2 6 -6 -65
7 Les Boules Fleuries 1 6 1 2 3 4 -8 -29
8 De Spaanse Ruiter 1 6 1 1 4 3 -2 -5