Vaste voet Hillegom 2 - DBDB 2

Vanmiddag 6 november speelde de Boel de Boule 2 tegen Vaste voet Hillegom 2.

 

Omdat Hillegom momenteel geen binnenbanen heeft werd uitgeweken naar Lisse.

 

Van de Boel de Boule speelde Hans, Nico, Thea, Ton, Tilly, Herma en Anneke was reserve.

 

Hoewel we vol goede moed van start gingen werden de eerste drie doubletten partijen door Hillegom gewonnen. Dat voelde niet fijn maar we konden in ieder geval mopperen op de knikkerbaan waarop het haast niet mogelijk was om goed te boulen zelfs knikkeren ging regelmatig te hard.

Maar we hadden toch nog zat partijen te spelen niet getreurd en eerst maar pauze en de inwendige mens met soep en brood weer oppeppen.

 

De twee tripletten partijen gingen gelijk op de Boel de Boule en Hillegom hadden beide een punt dat kon nog best gelijk spel worden.

Helaas, ondanks dat iedereen zijn uiterste best deed werd er in  deze laatste drie doubletten ronden slechts een partij gewonnen, door Nico en reserve lid Anneke die geruild had met Thea.

Iedereen was redelijk snel uitgespeeld en kon aan de kant de laatste spannende partij bekijken.

Alle leden van de Boel de Boule en van Hillegom zaten eensgezind naast elkaar en we hielden af en toe de adem in, de spanning steeg bij iedere mene.

Nico en Anneke stonden in eerste instantie ruim voor en Hillegom die slechts vier punten had ging langzaam inlopen de spanning op de banken steeg tot kookpunt toen Hans en Anneke op twaalf stonden en Hillegom inmiddels op 10 en kans had om het uit te maken. Nico en Anneke hadden geen boules meer en Hillegom had er nog vier. Er werd onder doodse stilte gegooid. Iedere bal week af naar links of rechts en vertikte het om naar het butje te gaan.

Waardoor de laatste bal van Anneke die al die tijd tegen het butje had gelegen het winnende dertiende punt bleef. Opluchting bij de Boel de Boule weliswaar niet overtuigend deze middag gespeeld en niet veel gewonnen maar twee partijen is beter dan niets.

Iemand van Hillegom verzuchtte dat ze er heel erg voor hadden moeten knokken dat wij veel tegenstand hadden geboden.

Nou dat klonk in ieder geval zoals het ook was bedoeld we hebben ons uiterste best gedaan.

 

 

Herma

 

Rank Vereniging Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Saldo Punten Saldo  
1 ACP 'Les Pointeurs' 2 4 2 2 0 6 8 89  
2 De Spaanse Ruiter 2 4 2 1 1 5 2 4  
3 Pétanque Lijnden 1 4 2 1 1 5 2 2  
4 De Boel de Boule 2 3 2 0 1 4 4 29  
5 Jeu de Boules Hillegom 2 / De Vaste Voet 2 4 1 0 3 2 -6 -45  
6 De Boulende Stier 1 3 0 0 3 0 -10 -79