De Vaste Voet 1 - DBDB 4

De vijfde speeldag van de NPC hadden we een uitwedstrijd tegen DVV uit Sassenheim.

Deze vereniging heeft geen eigen boulodrome en zodoende moeten ze al hun thuiswedstrijden elders spelen.

DVV heeft onderdak kunnen vinden bij De Spaanse Ruiter en zo togen wij op zaterdagochtend vol goede moed richting Nieuw Vennep.

Dat we vol aan de bak moesten was wel duidelijk getuige de ranglijst. De koploper tegen nummer twee.

We begonnen met onze al enige weken vertrouwde doublette opstelling namelijk Dirk - Jan ,

Marise - Wim en Bart - Désirée. Betekende wel dat Nelly en Margriet weer op de reserve bank moesten plaatsnemen. Gelukkig zitten zij hier altijd met frissende glimlachende tegenzin op. Geen garantie voor in de toekomst.

Het eerstgenoemde team begon sterk en waren snel klaar, 13-2. Het tweede team had het moeilijker en waren als laatste klaar. Er werd gevochten voor elk punt maar helaas een 11-13 nederlaag. Het derde team begon zeer slecht en binnen no time keken ze tegen een grote achterstand aan. Ze kwamen nog iets terug maar een 7-13 nederlaag was onomkeerbaar.

Dan maar sterk de triplette ronde in. Bij het eerste triplette team kon het echt alle kanten op, ze hadden ook echt wel kans om de overwinning te pakken maar helaas viel het net de verkeerde kant op met als gevolg een 11-13 nederlaag.

Bij het andere team dreigde het ook de verkeerde kant op te vallen en dus werd bedacht een wissel toe te passen om het tij misschien nog te kunnen keren. Dit mag vanaf dit seizoen in elke klasse toegepast worden. Helaas was er geen scheidsrechter aanwezig, de tegenstander was niet op de hoogte van deze regel en dus ja u raadt het al, discussie. Bij ons lagen alle wedstrijden stil en zelfs andere teams in de hal gingen zich mengen in de discussie. Heel vervelend allemaal en mijns inziens ook een beetje laat om nu pas de regels te gaan bestuderen. Na lang wachten en uiteindelijk de bevestiging dat het toch echt in het NPC reglement staat konden wij onze wissel toepassen. Gelukkig, en dat valt te prijzen, was en bleef de sfeer prima tussen beide teams.

Door in de training nog wel eens te horen te krijgen dat de pointeur bepaalt in veel situaties, werd dit nu in de praktijk duidelijk zichtbaar. Met nog vijf boules in de hand nam de pointeur de leiding en bepaalde wat de tireur en milieu moesten doen om die vijf boules tot punten om te zetten. Natuurlijk altijd wel in overleg maar toch… Het lukte, er werd met 13-12 gewonnen, wissel geslaagd.

Tussenstand 2-3. Het ging dus echt nog ergens om de laatste ronde. Helaas werd er een partij verloren en dus konden we de overwinning vergeten. Gelukkig ging het de andere doublettes beter af en zo stelde zei een gelijkspel veilig.  De onderlinge afstand op de ranglijst tussen deze teams blijft door deze uitslag hierdoor gelijk.

Over twee weken gaan we spelen tegen BUT op de accommodatie van OSB uit Bodegraven.

 

Rank Vereniging Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Saldo Punten Saldo
1 De Boel de Boule 4 5 4 1 0 9 22 193
2 De Vaste Voet 1 5 3 1 1 7 6 29
3 PV Gouda 4 4 3 0 1 6 6 13
4 Boule Union Thamen 1 4 2 1 1 5 0 -1
5 De Boel de Boule 3 4 1 1 2 3 0 23
6 Waddinxveen JdB 2 4 0 0 4 0 -14 -99
7 JdB vereniging OSB 2 4 0 0 4 0 -20 -158