DBDB 1 - PUK 2

Deze zaterdag mocht DBDB 1 aanleggen tegen PUK 2 uit Haarlem, een geduchte tegenstander die op de tweede plaats staat in de poule. Waar het begin nogal stroef ging in de competitie hebben zij zich goed opgericht en hierdoor zijn ze het team uit De Veen dus voorbij gestreefd.

 

De eerste ronde werd aangevangen met de volgende drie doubletten: Niek en Cees, René en Cock en als derde koppel Elly en Ruud. Dat het team van PUK meerdere sterke spelers in de gelederen heeft dat wisten wij al, maar dat de eerste ronde zo snel klaar zou zijn met zulke grote uitslagen hadden wij niet gedacht. Met 6-13, 4-13 en 3-13 was het niet het beste begin van het thuisspelende zestal.

 

Na een korte pauze met wat lekkers gingen wij toch weer vol goede moed het strijdperk in, Elly werd ingedeeld bij René en Cock wat er dus voor zorgde dat Ruud bij het duo Niek en Cees ging spelen. Deze wedstrijden gingen een stuk meer gelijk op. Terwijl het tweede triplette 11-9 voorstond zagen zij tijdens de momenten dat PUK aan het overleggen was dat het andere team helaas met 12-13 verloor wat dus zorgde voor de 0-4 stand, gelukkig wisten de drie heren deze pot wel over de streep te trekken wat resulteerde in een 1-4 tussenstand. Aangezien wij dit seizoen twee keer (helaas) een 4-1 voorsprong uit handen hebben gegeven geloofden wij nog steeds in een puntje, al moesten we daarvoor wel alles uit de kast halen en hopen dat het ook een beetje mee zou gaan zitten.

 

Ondanks de eerste teleurstellende ronde werd er besloten om te vertrouwen in onze kwaliteiten en dezelde doublettes te behouden. Cock en René en Elly en Ruud kwamen al snel op een 0-8 en 0-7 achterstand dus het zag er niet goed uit voor ons, gelukkig draaide het spelbeeld op dat moment bij René en Cock en werd het nog spannend daar. Elly kwam met het idee om te ruilen waardoor Ruud ging plaatsen. Ook dit pakte goed uit en van een 0-7 achterstand kwamen we al snel terug tot 8-11, sinds de wissel dus meer punten gepakt dan de tegenstander. Ondertussen speelden Niek en Cees een wedstrijd waarbij zij wél snel voorkwamen, dat speelt toch altijd lekker als je dat zo ziet. Helaas ging op dat moment de partij van Elly en Ruud toch verloren, ondanks dat het nog een spannende wedstrijd werd. Vlak hierna ging ook de partij van René en Cock verloren en zelfs de laatste partij leverde geen winst op. Toch werd wel weer duidelijk dat het helemaal niet gek is om soms te wisselen van rol in de partij, geef het aan bij je teamgenoot, dit kan zomaar voor een ommekeer zorgen.

 

Zo eindigde deze middag met een 1-7 nederlaag tegen het goed spelende team uit Haarlem.

 

Wat de middag nog een beetje draaglijk maakte was dat het gelukkig wel een leuk team was met aardige en gezellige mensen, dat maakt het verliezen toch altijd een (klein) beetje minder erg, al gaan we er over twee weken natuurlijk weer keihard tegenaan tegen en bij De Spaanse Ruiter in Nieuw Vennep.

 

Ruud

 

 

 

Rank Vereniging Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Saldo Punten Saldo
1 Atlantic Boules 1 5 4 0 1 8 8 69
2 PUK 2 5 3 1 1 7 12 96
3 Jeu de Boules Hillegom 1 5 1 4 0 6 2 -18
4 De Boel de Boule 1 5 1 2 2 4 -2 -4
5 Les Boules Fleuries 1 5 1 2 2 4 -6 -30
6 Sporting Badhoevedorp 1 5 1 2 2 4 -6 -56
7 Les Mille Iles 2 5 1 2 2 4 -8 -64
8 De Spaanse Ruiter 1 5 1 1 3 3 0 7