Les Mille îles 2 - DBDB 1

De vierde wedstrijd van het seizoen was ook gelijk de verste uitwedstrijd dit jaar. Op 66 kilometer van Roelofarendsveen, in Zuid Scharwoude, bij Les Mille îles. Na een bakkie die werd aangeboden door de thuisclub en een gezellige babbel zijn we de (gladde) banen gaan leren kennen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat de boules makkelijk rolden maar dat je goed op moet letten waar de kuilen lagen in het veld. In de (naar later bleek ijdele) hoop dat het iets warmer zou worden in de hal begonnen we aan de eerste partijen.

 

De eerste ronde werd aangevangen met René en Elly, Cock en Abdi en als laatste koppel Niek en Ruud. Na drie partijen van meer dan vijf kwartier stond er een mooie 2-1 stand op het formulier. René en Elly verloren met 9-13, Cock en Abdi wonnen een heel spannende partij met 13-12 en ook Niek en Ruud wonnen hun partij met een prima uitslag: 13-9.

 

Na een korte blik op de thermostaat (14,5 graden in de hal) maar snel in de kantine een broodje eten en de handen warmen. Met een volle buik en een drankje op werd het tijd voor de tripletten. Ruud kwam met Cock en Abdi te spelen en dan blijft het team René, Elly en Niek over. De triplette van Ruud, Cock en Abdi duurde ook lang, maar toch werd er gewonnen met 13-4, waarbij veel mènes slechts één of twee punten opleverden. Toch werd er geconcentreerd gespeeld waardoor de overwinning niet in gevaar kwam. Ook de andere wedstrijd in deze ronde werd gewonnen door De Boel De Boule, deze wedstrijd was een stuk spannender en dat zag je ook in de uitslag: 13-10. Door de kou, het was op dat moment nog steeds maar 15 graden, werd er niet op de top van ons kunnen gespeeld maar desalniettemin was er in ieder geval een punt binnengehaald. Nog drie wedstrijden te gaan waarvan er minimaal één gewonnen diende te worden om twee punten te behalen.

 

De opstelling was weer dezelfde als in de eerste ronde aan de kant van De Boel De Boule. Cock en Abdi speelden een partij waarbij het een tijdje gelijk opging maar op de gladde banen van het boulodrome wist de tireur van de tegenpartij veel ballen over de grond raak te schieten. De eerste partij van deze ronde werd ook verloren met 7-13, wat een 4-2 stand maakte in het voordeel van het team in het blauw. René en Elly kwamen al snel 3-1 voor maar kregen in de mène erna in één keer 6 punten tegen te verwerken. Het team uit de Veen bleef daarna lange tijd wel in de partij maar kon de achterstand niet meer goed maken wat resulteerde in de tweede verliespartij in deze ronde. Hierdoor stond het plotsklaps 4-3 wat betekent dat de laatste partij wel gewonnen moest worden.

Ruud en Niek kwamen niet goed uit de startblokken waardoor er al na een aantal mènes tegen een achterstand van 0-8 aangekeken werd. Hierop werd er besloten te wisselen: Niek nam de rol van tireur op zich en Ruud werd de pointeur, soms is het goed om te erkennen dat het niet loopt en te kijken of er op een andere manier resultaat te behalen is. Na een goeie reeks mènes stond er 8-9 op het bord en was het goede gevoel weer terug aan het komen. Na de wissel waren er dus 8 punten behaald en werd er maar één punt verloren. De achterstand werd zelfs nog omgebogen naar een 12-11 voorsprong maar helaas mocht dit niet genoeg zijn. Na bijna twee uur werd ook deze partij verloren doordat de tegenstander onze boule miste maar met wat geluk de but uitschoot terwijl wij geen boules meer hadden.

 

Voor de tweede keer dit jaar werd een 4-1 voorsprong niet optimaal benut en werd dus niet de maximale score van 2 punten behaald. Zonde, maar we blijven strijden en al met al heerst het gevoel dat we thuis op onze eigen banen een goede kans maken op een mooier resultaat.


De volgende thuiswedstrijd staat gepland op 6 juni tegen het altijd gevaarlijke PUK 2 uit Haarlem, we spelen dan thuis dus support is altijd welkom! Op deze dag zal Cees er weer bij zijn en gaan we op volle sterkte de nieuwe uitdaging aan.

 

Tot dan!

 

Ruud

 

Rank Vereniging Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Saldo Punten Saldo
1 Atlantic Boules 1 4 3 0 1 6 2 25
2 PUK 2 4 2 1 1 5 6 62
3 Jeu de Boules Hillegom 1 4 1 3 0 5 2 -9
4 De Boel de Boule 1 4 1 2 1 4 4 30
5 Sporting Badhoevedorp 1 4 1 2 1 4 0 -12
6 De Spaanse Ruiter 1 4 1 1 2 3 2 8
7 Les Boules Fleuries 1 4 1 1 2 3 -6 -39
8 Les Mille Iles 2 4 0 2 2 2 -10